[anar_breaking_short_code filed=NWvqRz]

سیمین روان : سرزمینی برای تغییر و بهتر شدن

جستجو
♦️ 20 تکنیک علمی و عملی راهکارهای حل تعارض بین والدین و فرزندان برای حل تعارض بین والدین و فرزندان ♦️ dr.masoumitabar: خانم دکتر جان مثل همیشه عالی 👏👏 ♦️ khosravidanesh1345: بسیار عالی و آموزنده است ای کاش مردهای خانواده چنین احترامی به مادرها بزارن تا فرزندان خوبی تحویل جامعه بدن ️ amirjo757: درود بر شما خانم دکتر گرامی بسیار عالی و ارزشمند و آموزنده خدا خیرتون بده ♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟
♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟

سوالات مهمی که قبل از ازدواج درباره گذشته طرف مقابل، باید بپرسیم!

توجه به گذشته و تأثیر آن بر شکل‌گیری شخصیت و خواسته‌های شما و همسرتان در زندگی، از نخستین گام‌های آمادگی برای ازدواج است. بر اساس رویکرد روانکاوی که فروید پایه‌گذار آن است مرحله کودکی برای شکل‌گیری شخصیت اهمیت زیادی دارد. آلفرد آدلر، بنیانگذار روان‌شناسی فردی معتقد بود که کودکان با توجه به خلأهایی که در زندگی تجربه می‌کنند، اهدافی خیالی برای خود تعیین می‌کنند. به زعم او خیال‌ها یا انتظارات در آینده، بیشتر از تجربیات گذشته، در افراد انگیزه ایجاد می‌کند اما همین اهداف نیز با توجه به خلأهایی که در گذشته داشته‌ایم شکل می‌گیرند؛ بنابراین هر دو رویکرد، اهمیت گذشته آدمی بر رفتارهای آینده را تصدیق می‌کنند.

صحبت درمورد گذشته خودمان و دریافت اطلاعات درمورد گذشته همسر آینده‌مان می‌تواند به ما کمک کند تا بخشی از نگاه خود و فرد مقابلمان را به آینده کشف کنیم و چالش‌هایی که ممکن است به سبب رویدادهای گذشته در زندگی آینده‌مان به وجود بیاید را پیش‌بینی کنیم. در ادامه جنبه‌های مختلفی از گذشته که باید در مورد آن گفتگو کنیم و بخشی از سوالات مهمی که در هریک از زمینه‌ها، هم خودمان هم همسرمان، باید به آن‌ها پاسخ دهیم را معرفی کرده‌ایم.

با ما همراه باشید…

پدر و مادر

معمولاً زندگی پدر و مادرها، سرمشق زندگی ما می‌شود و اگر از این سرمشق خوشمان بیاید، کم‌وبیش می‌دانیم که شریک زندگی‌مان باید چه خصوصیاتی داشته باشد. اما اگر همان‌طور که بزرگ‌تر می‌شویم، از رابطه پدر و مادرمان خوشمان نیاید، می‌توانیم آن را با الگوهای خوب عوض کنیم.

برخی از سؤالاتی که در این زمینه می‌توانید از خودتان و نامزدتان بپرسید ازاین‌قرار است:
1) دوست دارید چه ویژگی‌هایی از زندگی پدر و مادرتان در زندگی شما هم وجود داشته باشد؟
2) از چه ویژگی‌های زندگی پدر و مادرتان خوشتان نمی‌آید؟
3) آیا مایل هستید تا نقش‌های سنتی زن و مرد را در خانه رعایت کنید؟
4) به عقیده شما رابطه پدر و مادرتان مثبت بوده یا خنثی یا تلخ؟

بزرگ شدن فقط با پدر یا فقط با مادر

پژوهش‌ها نشان داده است کودکانی که پدر و مادرشان از هم جدا شده‌اند و بیشتر سال‌های رشد را فقط با پدر یا فقط با مادر گذرانده‌اند، به‌احتمال زیاد در زندگی زناشویی خود نیز مشکل داشته باشند اما این به آن معنی نیست که نمی‌توان تغییری در این تقدیر ایجاد کرد. می‌توان علل عدم موفقیت زندگی مشترک پدر و مادرتان را بررسی کنید و با اجتناب از آن رفتارها، شانس موفقیت خود را در زندگی زناشویی افزایش دهید. برخی از پرسش‌ها در این زمینه می‌تواند به شکل موارد زیر باشد:
1) چنانچه فقط در کنار پدر یا مادر، بزرگ شده‌اید، آیا زوجی را می‌شناختید که برای رابطه موفق و درازمدت سرمشق شما بوده باشند؟
2) اگر پدر و مادرتان از هم جدا شده‌اند، از این جدایی چه درسی گرفته‌اید که به شما کمک کند تا دچار آن وضعیت نشوید؟

تأثیر سایر روابط

فقط پدر و مادرتان که ژن خود را به شما داده‌اند، بر پایه‌ریزی خصوصیات رفتاری شما مؤثر نبوده‌اند بلکه کسانی که شما را به فرزندی پذیرفته‌اند، ناپدری و نامادری، افرادی که شما را بزرگ کرده‌اند و اشخاصی که بیشترین تأثیر را در پرورش شما داشته‌اند نیز نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت شما داشته‌اند. به سؤالات زیر در این زمینه توجه کنید و سپس در این مورد صحبت کنید که آیا پاسخ‌هایی که داده‌اید بر زندگی زناشویی‌تان تأثیر خواهند داشت یا نه و چگونه.
1) آیا دوران کودکی و نوجوانی را در محیطی پرمهر و مثبت گذرانده‌اید؟
2) آیا در دوران کودکی و نوجوانی، شاهد خشونت جسمی، عاطفی یا جنسی در خانواده‌تان بودید؟
3) آیا نزدیکانتان عقیده دارند که ازدواج، پشیمانی به بار می‌آورد یا مایه خوشبختی است؟

مدرسه و بازی

بی‌تردید رفتارهای متقابل هم‌کلاسی‌ها و دوستان دوران کودکی بر شیوه ارتباط شما با دیگران در بزرگسالی تأثیر می‌گذارد. رفتار شما با دیگران در گذشته، حتی زمانی که کودک بودید، احتمالاً شبیه به شیوه کنونی رفتار شما با دیگران است. همراه با نامزدتان به سؤالات زیر پاسخ دهید.
1) آیا در دوران کودکی و نوجوانی به برخی از دوستانتان حسادت می‌کردید؟ اگر چنین است، چگونه و چرا؟
2) آیا مصمم بودید که در مدرسه برجسته باشید؟ آیا هرگز شاگرداول بودید؟
3) آیا از مدرسه رفتن لذت می‌بردید یا احساس می‌کردید که وقت تلف کردن است؟
4) آیا طی سال‌های رشد هیچ‌وقت دلتان خواست از کسی انتقام بگیرید؟
5) یک خاطره ناخوشایند دوران کودکی را که هنوز آزارتان می‌دهد، تعریف کنید.
6) یک خاطره ناخوشایند دوران کودکی را که بر زندگی‌تان تأثیر گذاشته است، شرح دهید.

سخن پایانی

پاسخ‌های شما به پرسش‌های مربوط به گذشته مهم هستند، زیرا موجب می‌شوند تا بتوانید وضعیت‌های نشاط‌آور و دردآور زندگی‌تان را تشخیص دهید. اگر بیشتر پاسخ‌هایتان مثبت و شاد است، با گذشته‌تان در صلح هستید و احتمالاً خواستار زندگی مشترکی هستید شبیه به فضایی که در آن بزرگ شده‌اید. چنانچه لحن کلی پاسخ‌هایتان منفی باشد، احتمالاً ناراحتی یا خشمی را از گذشته با خود حمل می‌کنید. درباره شیوه‌های رفع این خشم، گفت‌وگو کنید و ببینید به عقیده شما این آزردگی چه تأثیری بر انتظارات شما از زندگی زناشویی می‌تواند داشته باشد. پاسخ‌هایی که تاکنون داده‌اید وضعیت خانواده‌های شما و نامزدتان را مشخص کرده است. اگر پاسخ‌ها خیلی با هم تفاوت دارند یا اگر شیوه بزرگ شدن نامزدتان را نمی‌پسندید، هر دوی شما باید در این مورد گفتگو و انتخاب کنید چه رفتارهایی را در زندگی مشترکتان ادامه دهید و چه رفتارهایی را کنار بگذارید.

مجموعه روان‌شناسی سیمین روان
نویسنده: علی خانی (کارشناس ارشد روانشناسی)

منابع

  • Mendez Leahy, Monica. 2004. 1001 questions to ask before you get married. New York. McGraw-Hill Education.
  • Feist, Jess & Feist, Gregory J. 2008. Theories of Personality. New York. McGraw-Hill Education.
دکتر معصومه حاتمی