[anar_breaking_short_code filed=NWvqRz]

سیمین روان : سرزمینی برای تغییر و بهتر شدن

جستجو
♦️ 20 تکنیک علمی و عملی راهکارهای حل تعارض بین والدین و فرزندان برای حل تعارض بین والدین و فرزندان ♦️ dr.masoumitabar: خانم دکتر جان مثل همیشه عالی 👏👏 ♦️ khosravidanesh1345: بسیار عالی و آموزنده است ای کاش مردهای خانواده چنین احترامی به مادرها بزارن تا فرزندان خوبی تحویل جامعه بدن ️ amirjo757: درود بر شما خانم دکتر گرامی بسیار عالی و ارزشمند و آموزنده خدا خیرتون بده ♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟
♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟

ازدواج افراد درون‌گرا با برون‌گرا؛ فرصت‌ها و تهدیدها

همه ما در برقراری ارتباط با همدیگر تفاوت داریم اما این تفاوت‌ها در ازدواج بیشتر مشهود می‌شود؛ با اینکه هر چه تفاوت‌ها بیشتر شود ممکن است چالش‌هایی برای زوجین ایجاد کند، بااین‌حال زوج‌های بالغ سعی می‌کنند در این تفاوت‌ها عمیق شوند و با حل چالش‌ها، رابطه را به سمت تکامل و رشد ببرند. یکی از تفاوت‌هایی که ممکن است میان زوجین وجود داشته باشد درون‌گرایی یکی از زوجین و برون‌گرایی دیگری است که ممکن است باعث عدم درک متقابل و سوءتفاهم شود.

 

تفاوت بین افراد درون‌گرا و برون‌گرا چیست؟

تصور رایج درمورد این دو ویژگی شخصیتی این است که یکی خجالتی و دیگری اجتماعی است؛ اگرچه این می‌تواند در بعضی موارد صدق کند اما یک قانون نیست!
کارل گوستاو یونگ، روان‌شناس سوئیسی (پدر کل این گفتگو) این دو گروه را بر اساس جایی که انرژی خود را پیدا می‌کنند طبقه‌بندی کرد. برون‌گراها از دنیای خارج انرژی می‌گیرند و درون‌گراها در زمان تنهایی انرژی می‌گیرند.

 

بنابراین یعنی آن‌ها دو قطب متضاد هستند؟

یونگ متوجه شد که مردم کاملاً درون‌گرا یا برون‌گرا نیستند و باید به شکل یک طیف به آن‌ها نگاه کرد. درجات مختلفی از درون‌گرایی و برون‌گرایی در هر شخصی وجود دارد و این ویژگی‌ها در زمان‌های متفاوت می‌توانند نوسان داشته و کم‌وزیاد شوند، پس عجیب نیست که یک فرد درون‌گرا نیز مشارکت فعالی در اجتماع داشته باشد و یک فرد برون‌گرا گاهی از خلوت خود لذت ببرد.

 

چند نکته برای فرد درون‌گرایی که می‌خواهد با یک برون‌گرا ازدواج کند!

تفاوت‌هایی میان این دو نوع تیپ شخصیتی وجود دارد؛ در این قسمت مواردی را که باید بدانید و نکاتی که به کنترل اختلاف‌هایتان کمک می‌کند، به طور خلاصه با شما در میان گذاشته می‎‌شود.

 

گشت‌وگذار در موقعیت‌های اجتماعی

همان‌طور که قبلاً متوجه شدیم، برون‌گراها از دنیای خارج انرژی می‌گیرند و اغلب اوقات فراغت خود را در میهمانی‌ها و دورهمی‌ها می‌گذرانند و آن را دوست دارند. آن‌ها برای ملاقات با افراد جدید و تجربه مکان‌های جدید زندگی می‌کنند؛ در یک‌کلام «غریبه» برای آن‌ها یک واژه بیگانه و بی‌معنی است.
برای همسر درون‌گرا که خلوت را بیشتر دوست دارد، این تفاوت می‌تواند چالش بزرگی باشد. افراد درون‌گرا وقتی با جمعیتی بیرون می‌روند اغلب تمایل دارند از کانون توجه خارج شوند اما اگر می‌دانید که همسرتان از بودن در کنار دیگران انرژی می‌گیرد باید در این مورد گفتگو کنید. جلوگیری از حضور او در محیط‌های اجتماعی عادلانه نیست و از طرف دیگر بی‌انصافی است که همیشه آن‌ها را به‌تنهایی به مجالس بفرستیم؛ بهتر است نقطه تعادلی پیدا کنید که نیازهای شما و همسرتان را برآورده کند و درعین‌حال رابطه‌تان را نیز تقویت نماید.

 

در مورد مشکلات آن‌ها صحبت کنید

برون‌گراها معمولاً به‌راحتی می‌توانند مشکلات خود را با دیگران مطرح کنند، آن‌ها اغلب بیش از حد مایل به بیان احساسات، افکار و مسائل خود هستند. از سوی دیگر افراد درون‌گرا تمایل دارند که مسائل را در ذهن خود نگه دارند و به آن‌ها فکر کنند. آن‌ها از مناقشه خوششان نمی‌آید و بیشتر اوقات، افکارشان را در ذهن خود نگه می‌دارند تا از به‌وجودآمدن اختلاف جلوگیری کنند. برای سلامت ازدواجتان، ضروری است که در مورد مسائل صحبت کنید و تعارض‌ها را با هم مدیریت کنید. ممکن است نیاز باشد که افراد درون‌گرا از محدوده راحتی خود خارج شوند و در مورد مسائل خود با همسرشان صحبت کنند. به یاد داشته باشید که اگر در مورد مشکلات با همسر برون‌گرا صحبت نکنید، آن‌ها کسی را برای صحبت‌هایشان پیدا خواهند کرد!

 

ریسک‌کردن

برون‌گراها ترس کمتری از خطر کردن دارند و به‌خاطر همین احتمال بیشتری وجود دارد که رفتارهای پرخطری از آن‌ها سر بزند (نسبت به یک فرد درون‌گرا). برخی مطالعات نشان داده که وقتی ریسک‌ها خوب پیش بروند، مغز افراد برون‌گرا به ایشان پاداش می‌دهد؛ یک مطالعه نشان داده که خطر کردن در این افراد با ترشح هورمون شادی «دوپامین» که با لذت و پاداش مرتبط است همراه است. به‌خاطر همین برای افراد برون‌گرا، ریسک‌پذیری احساس خوبی به همراه می‌آورد و هر چه ریسک بیشتر باشد، احساس بهتری دارند.
افراد درون‌گرا بیشتر تمایل دارند که مزایا و معایب هر ریسکی را بسنجند. آن‌ها چه در بازار سهام چه در حال پریدن با چتر، به آن فکر کرده و در حال پردازش موضوع هستند درحالی‌که همسر برون‌گرا فقط می‌پرد! همسر درون‌گرا باید تمایل خود را برای پردازش اطلاعات با همسر خود در میان بگذارد؛ شما نمی‌توانید مانع ریسک‌کردن آن‌ها شوید، اما می‌توانید تشویق‌کننده آن‌ها باشید، بنابراین به دنبال فرصت‌هایی باشید تا از ریسک‌پذیری سالم حمایت کنید؛ به یاد داشته باشید که علاقه آن‌ها به ریسک‌کردن یک تمایل طبیعی است.

 

 

ترجمه و گردآوری: علی خانی (کارشناسی ارشد روان‌شناسی)

دکتر معصومه حاتمی