[anar_breaking_short_code filed=NWvqRz]

سیمین روان : سرزمینی برای تغییر و بهتر شدن

جستجو
♦️ 20 تکنیک علمی و عملی راهکارهای حل تعارض بین والدین و فرزندان برای حل تعارض بین والدین و فرزندان ♦️ dr.masoumitabar: خانم دکتر جان مثل همیشه عالی 👏👏 ♦️ khosravidanesh1345: بسیار عالی و آموزنده است ای کاش مردهای خانواده چنین احترامی به مادرها بزارن تا فرزندان خوبی تحویل جامعه بدن ️ amirjo757: درود بر شما خانم دکتر گرامی بسیار عالی و ارزشمند و آموزنده خدا خیرتون بده ♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟
♦️ فیروزه: سلام و ادب و احترام. خدا قوت. تجربه افسردگی شدید را از سالهای دور دارم . واقعا خانمان برانداز است. ممنون از شما که این اطلاعات مفید را در اختیار خانواده ها قرار می دید . خدا حفظتون کنه ♦️ خانم هدیه: خیلی از صحبتهای خانم دکتر استفاده کردم و لذت بردم (کاربر دوره افسردگی) ♦️ ممنونم خانم دکتر خدا خیرتون بده خیلی استفاده کردم از دوره شکست افسردگی انشااله همیشه سلامت باشید ♦️ از حضور ارزشمند مجدد سرکار خانم دکتر حاتمی بزرگوار در برنامه به خانه برمیگردیم بسیار سپاسگزارم. درود بر شما🌹🌹🌹 ♦️ سلام خانم دکتر دوست داشتنی به پاس زحمات شما برای آگاهی ما از خداوند متعال خواهانم که سلامتی وشادمانی ♦️ خانم دکتر عزیزم امروز برنامه رو نگاه کردم مثل همیشه عالی و بی نظیر👏🏻 ♦️ سلام خانم دکتر خسته نباشید❤️ایکاش میشد کل مطالبی که در برنامه بخانه برمیگردیم عنوان کرد در اینستگرام میگذاشتید تا برای دوستان و فرزندانمون برای استفاده بهینه از مطالب ♦️ خسرویدانش1345: بسیار عالی پر از نکات مفید هست سخنانتون خانم دکتر عزیز. بخصوص در مورد آدمهای سمی اطرافمان چه باید کرد؟

ویژگی‌های یک مشاور ازدواج خوب

انتخاب مشاور خوب، یکی از گام‌های اصلی است که زوجین جوان باید پیش از ازدواج به آن توجه کنند، زیرا مشاور باتکیه‌بر دانش روان‌شناسی خود و مهارت‌های حرفه‌ای به جوانان برای شناخت یکدیگر و تصمیم‌گیری درست کمک می‌کند و این موضوع، وجه تمایز بین یک مشاور علمی با دیگر افرادی است که در پی نصیحت جوانان برمی‌آیند اما دانش کافی ندارند و صرفاً تجارب خود را منتقل می‌کنند.
فعالیت یک مشاور ازدواج خوب، به دوره پیش از ازدواج محدود نمی‌شود و زوجین، هر زمان که در تصمیم‌گیری‌های خود دچار تردید شدند یا اختلاف و مشکلی در زندگی‌شان به وجود آمد یا حتی وقتی که به بن‌بست رسیدند، می‌توانند به مشاور یا روان‌شناس ازدواج و خانواده مراجعه کرده و مسائل خود را حل کنند که این موضوع، ضرورت شناخت یک مشاور خوب را بیش‌ازپیش، ضروری می‌کند.
امروزه با گسترش فضای مجازی، این امکان وجود دارد که در سایت‌های مختلف، نظرات کاربران در مورد مشاورین و روان‌شناسان را مطالعه کنیم و در شبکه‌های اجتماعی، در مورد تخصص و مهارت‌های مشاورین، اطلاعاتی به دست بیاوریم؛ همچنین شاید بخواهیم برای ارزیابی بهتر مشاور خود، یک جلسه مراجعه داشته باشیم و بعد از آن تصمیم بگیریم که جلسات مشاوره را ادامه بدهیم یا خیر؛ اما در همه این موارد باید چه ملاک‌هایی را برای ارزیابی، مدنظر قرار بدهیم تا بفهمیم مشاور درستی را انتخاب کرده‌ایم؟ در این مقاله، این موارد را بررسی می‌کنیم؛ همراه ما باشید!

توانایی برقراری ارتباط مؤثر

مشاوران و درمانگرهای ازدواج و خانواده، به طور مستقیم با افراد کار می‌کنند و باید بتوانند رابطه‌ای مؤثر و قابل‌اعتماد با مراجعان خود ایجاد کنند. در چارچوب این روابط است که شناخت و درمان، به شکلی واقعی رخ می‌دهد. در نتیجه، مهم است که روان‌شناس‌ها و مشاوران نه‌تنها از کار و تعامل با مردم لذت ببرند، بلکه سازنده روابط مؤثری برای تشخیص و درمان افراد، زوج‌ها و خانواده‌ها باشند.

زبان ساده و قابل‌درک

درمانگران و مشاوران، نباید سعی کنند با اصطلاحات تخصصی و کلمات گیج‌کننده، باعث سردرگمی مراجع خود شوند یا بخواهند آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهند. درمانگر باید تا جای ممکن با زبان ساده و قابل‌درک صحبت کند، به ساده شدن مسائل کمک کرده و اصطلاحات تخصصی و پیچیده را برای گفتگو با همکارانشان نگه دارد.

تشویق به مسئولیت‌پذیری

ماهیت حضور در یک رابطه به این معنی است که بیش از یک نفر درگیر آن هستند؛ یعنی هر دو نفر نقش مهمی در رابطه دارند (چه خوب، چه بد). همه ما در روابطمان کارهایی انجام می‌دهیم که الزاماً خوب نیستند؛ یک درمانگر یا مشاور خوب، شما را تحقیر نمی‌کند یا باعث نمی‌شود احساس کنید همه مشکلات تقصیر شماست؛ البته گاهی ممکن است چنین احساسی به شما دست بدهد، اما متوجه می‌شوید قصد درمانگر کمک به شماست تا در نقشی که در رابطه ایفا می‌کنید مسئولیت‌پذیر باشید.

مهارت حل مسئله

روان‌شناس‌ها و مشاوران خانواده متعهد به شناسایی نشانه‌های مشکلات و کمک به مراجعین در حل مشکلات مربوط به رفتار، فرایندهای عاطفی، شناختی و رابطه هستند. برای اینکه مشاور بتواند مشکلات را به‌درستی، شناسایی کند نیازمند آن است که دانش کاملی درباره تئوری نظام‌های خانوادگی و پژوهش‌های جدید و مرتبط با ازدواج و خانواده داشته باشد؛ همچنین لازم است تفکر انتقادی و مهارت‌های بالینی پیشرفته‌ای داشته باشد.

فهم فرهنگی

در جامعه متنوع ما، مشاورین و درمانگرهای ازدواج و خانواده می‌توانند انتظار داشته باشند که با افراد مختلف از هر طبقه‌ای کار کنند. به همین دلیل، آن‌ها باید بتوانند مسائل مربوط به تنوع، از جمله فرهنگ، قومیت، جنسیت، نژاد، مذهب، مسائل معنوی و جنسی را درک کنند. احترام به فرهنگ و کنجکاوی برای درک فرهنگی برای موفقیت یک درمانگر ازدواج ضروری است.

اخلاق حرفه‌ای

اخلاق پایه و اساس هر فعالیت درمانی است. یک مشاور ازدواج خوب باید بتواند رابطه‌ای قابل‌اطمینان با مراجع خود برقرار کند که این مستلزم آگاهی از موارد مربوط به حریم خصوصی و رازداری، مسئولیت‌ها و تعهدات قانونی فعالیت و تحقیقات بالینی است. درحالی‌که تسکین درد و رنج همیشه قابل دستیابی نیست اما یک امر مطلق وجود دارد که یک مشاور ازدواج خوب باید هیچ آسیبی نرساند.

صلاحیت حرفه‌ای

پروانه سازمان نظام روان‌شناسی، یک دستاورد مهم برای درمانگر ازدواج است؛ این معیاری برای اعتبار، مسئولیت و استانداردهای اخلاقی مناسب در حین ارائه خدمات بالینی است. طبق تعریف سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران، روان‌شناس و مشاور کسی است که دو مقطع تحصیلی در گرایش‌های این رشته تحصیل کرده باشد و بهتر است سال اول کار خود را نیز زیر نظر یک روان‌شناس باتجربه‌تر گذرانده باشد؛ روان‌شناسان و مشاورانی که علاوه بر معیار یاد شده (تحصیل در دو مقطع)، بتوانند آزمون و مصاحبه سازمان نظام روان‌شناسی را با موفقیت گذرانده و به کسب پروانه کار نائل شوند، از اعتبار بیشتری برخوردارند زیرا صلاحیت آن‌ها را بالاترین مرجع قانونی تأیید کرده و در صورت تخلف روان‌شناس یا مشاور دارای پروانه، مراجع می‌تواند این موضوع را از طریق سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران، پیگیری کند.

 

نویسنده: علی خانی (کارشناس ارشد روان‌شناسی)

دکتر معصومه حاتمی